Ugrás a tartalomra

Körforgásban a környezetért - 2018-ban is a fenntarthatóság útján – évértékelő

2019. március 14., csütörtök - 15:08

A 2018-as évvel eseményekben és eredményekben gazdag időszakot tudhatott magáénak a Biofilter Zrt.

Tevékenységünk során magas környezeti és minőségi elvárásokkal, üzleti megoldásaink folyamatos fejlesztésével állítjuk magunkat szembe annak érdekében, hogy a piaci elvárásoknak és kitűzött céljainknak minél magasabb színvonalon felelhessünk meg.

4 500 partnerünktől végzett begyűjtő tevékenységünk során több mint 14 000 tonna hulladék, ebből 6 000 tonna használt sütőolaj és 7 700 tonna élelmiszeri hulladék került vissza a körforgásba, és vált előbbi biodízel üzemanyaggá, utóbbi pedig biogáz formájában elektromos árammá. Munkánk eredményeképpen ezáltal közel 20 000 tonna szén-dioxidtól mentesítettük környezetünket, és emellett több mint 11 millió kWh energiát termeltünk elektromos hálózatunkba. Köznyelvi példával élve mindez egyenértékű azzal, mintha 4 000 autót 1 teljes évig kivonnánk a forgalomból, 5 500 háztartás éves energiafogyasztását pedig mi biztosítanánk.

Biofilter 2018 évértékelő

Tapasztalataink alátámasztják a lakossági tudatosság növekedésével kapcsolatban érzékelt általános és örömteli tendenciákat, hiszen egyre nagyobb vonzerővel bír a használt sütőolaj lakosság számára biztosított gyűjtésének, leadásának lehetősége, amely általunk begyűjtött és megtisztított mennyiség 2018-ban már megközelítette a 400 tonnát, ezzel az előző időszakhoz képest mintegy 30%-os növekedést elérve.

Minőségi törekvéseinket látjuk visszatükröződni a méltán elismert hazai és nemzetközi szervezetek díjaiban, tanúsítványaiban, amelyeknek több ízben 2018-ban első alkalommal volt szerencsénk örvendeni.

Hatalmas megtiszteltetésként tavaly a Biofilter Zrt. a Water and Soil Kft. mellett hazánkból egyedüliként, ’Rising Star’ díjazottként került elismerésre az Európai Unió ’European Business Award for the Environment’ (EBAE) díjának menedzsment kategóriájában. Az EBAE díj ”előszobájaként” vállalatunk Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 2018. évi „Üzleti Élet a Környezetért” díjának menedzsment kategória győzelme szolgált, az EBAE pályázat beadását pedig a hazai koordinációt ellátó Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével együttműködésben valósítottuk meg.

A BCSDH a Fenntartható jövőért díjának Üzleti megoldások kategóriájában találta vállalatunkat díjra érdemesnek, amely szakmai elismerést a digitális átállási folyamataink bemutatásával érdemelhettük ki. 

Büszkeségeink sorát folytatva újabb szakmai kihívások elé állítva folyamatainkat vállalatunk 2018-tól az amerikai B Corp tanúsítvány birtokában, annak ajánlásai mentén törekszik modern és felelős vállalkozásként működni.

Végül, ám fontosságuk csorbulása nélkül a fentiek mellett ismét lehetőségünkben állt a hazai Magyar Brands Kiváló Üzleti Márka és Business Superbrands díjak tulajdonosaként szolgálni partnereinket, és mindannyiunk közös céljáért, a fenntarthatóságért megtenni azokat a fontos lépéseket, amelyekben feltétlenül és elkötelezetten hiszünk.

Együttműködési és -gondolkodási igényünknek eleget téve a KSZGYSZ, BCSDH és a Family Business Network mellett 2018-tól a már említett HBLF és LEAN Enterprise szervezetek tagjaként is keressük a fejlődésünket elősegítő új impulzusokat, üzleti megoldásokat.

Fontosnak tartjuk egy vállalkozás esetében, hogy társadalmi és környezeti szempontból egyaránt felelősséget vállaljon tevékenységéért, és lehetőségeihez mérten tegyen lépéseket a partnerei és a lakosság szemléletének, ismereteinek bővítéséért és környezetünk megóvásáért. 2018-ban ennek jegyében került elkészítésre a 2016-2017 időszak eredményeit bemutató, ”Körforgásban a környezetért – A Biofilter Zrt. fenntarthatósági helyzetképe 2016-2017-es években” c. fenntarthatósági jelentésünk, amely amellett, hogy betekintést nyújt a folyamataink környezeti szempontú optimalizálásába, praktikus ötletekkel szolgálhat azok számára, akik hasonló fejlesztési elképzelésekkel rendelkeznek.

Az év zárásaként decemberben elindult új, felhasználóbarát honlapunk, amely reményeink és partnereink visszajelzései szerint gördülékenyebbé teszi az online ügyintézést, emellett áttekinthető struktúrában nyújt hasznos információkat a felhasználók számára.

2019. évi terveinket a fentiek szellemében, az előrelépési lehetőségeket keresve és a környezeti fenntarthatóságot fókuszunkban tartva kívánjuk megvalósítani.
 

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!