Ugrás a tartalomra

Amire büszkék vagyunk

Díjaink

Üzleti élet a környezetért

Bővebben

EBA top 10 vállalati fenntarthatóság kategóriában

Bővebben

Üzleti etikai díj

Bővebben

MagyarBrands díj a Kiváló Üzleti Márka kategóriában

Bővebben

Többszörös Superbrands díjas Business Superbrands kategóriában

Bővebben

Szakmai megjelenések

HBLF, "Üzleti élet a környzetért" díjas a Biofilter

Bővebben

Hulladékgazdálkodás: kötelezettségből érték

Bővebben

Sok fejfájást okoz az éttermeseknek az élelmiszer-hulladék

Bővebben

Magazin: Értékes szemét

Bővebben

Magazin: Hasznos(ított) hulladékok

Bővebben

Tanúsítványaink, minősítéseink

A jövőállóság útján - B Corporation minősítésünk

A B Corp minősítési rendszerben való megfelelést Magyarországon úttörő módon, az elsők között szerezte meg a Biofilter Zrt. és a cégcsoportba tartozó Greenpro Zrt. A minősítési rendszer használatával a Cégcsoport képes a szokásos üzletmeneten túlmutató méréseket és célkitűzéseket tenni, ezáltal képviselni a munkavállalók, az ügyfelek, a helyi közösségek és a környezet érdekeit is a pozitív társadalmi változások előmozdítása érdekében. A B Impact Assessment nevű hatásvizsgálat minden területen segít rámutatni a fejlesztendő területeinkre és keretet adni a kitűzött céljaink eléréséhez. A B Corp minősítéssel szeretnénk felhívni környezetünk minden résztvevőjének figyelmét a fenntarthatóság komplex megközelítésére és a körforgásos gazdaság fontosságára. 

Világszerte több mint 3 000, Magyarországon jelenleg 3 vállalkozás érte el a B Corp minősítési szintet, amivel mind az üzleti, társadalmi és környezeti fenntarthatóságot képviselik.

További információ a B Corporation minősítésről: www.bcorporation.net

ISCC – az első, EU által elfogadott bioüzemanyag tanúsítási rendszer

Az Európai Unió kiemelten foglalkozik a megújuló energiaforrások, azon belül a bioüzemanyagok kérdésével. A bioüzemanyagok jelentik a legfontosabb alternatívát az üvegházhatást okozó gázok európai uniós kibocsátásának ötödéért felelős, közlekedésben használt benzin és dízel tekintetében.

A 2009/28/EC EU rendelet meghatározza a bioüzemanyag fenntarthatóságára vonatkozó kritériumokat, és a bioüzemanyagokra vonatkozó önkéntes tanúsítási rendszerek létrehozására ösztönzi az iparágat, a kormányokat és a nem kormányzati szervezeteket. Az ellenőrzés és tanúsítás az EU-ban kötelező lesz, olyan rendszerek alapján, amelyet az EU elfogad (pl. ISCC).

Az Unió közös politikája szerint kizárólag a tanúsított eredetű biomassza alapanyagok értékesítése és ilyen célú feldolgozása lesz lehetséges.

Az ISCC (International Sustainability and Carbon Certification System) az első, EU által elfogadott bioüzemanyag tanúsítási rendszer. Az ISCC maga nem végez tanúsítást, ezt az általa elfogadott független tanúsító szervezetek látják el a termelési lánc egészére.

A tanúsítványok garanciát nyújtanak arra nézve, hogy a vonatkozó címkével forgalmazott bioüzemanyagok fenntarthatók, és előállításuk a megújuló energiáról szóló irányelvben meghatározott követelményeknek megfelelően történt.

A tanúsításhoz 3 fő kritériumrendszernek kell megfelelni:

  • Fenntarthatóság: olyan területtípusok használata, amelyek igénybe vehetők erre a célra

  • Számítások az üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátásra vonatkozóan: a számítást az értéklánc minden pontján el kell végezni, és a legutolsó pont számításai alapján derül ki, hogy a bioüzemanyag teljesíti-e a 35%-os ÜHG csökkentési elvárást.

  • Nyomonkövethetőség: a teljes értékláncnak nyomonkövethetőnek és jól dokumentáltnak kell lennie.

ISO 9001 és ISO 14001 szabványok

Cégünk 1999. augusztusa óta üzemelteti minőségügyi rendszerét, melyet 2001. januárjától integrált minőségügyi és környezetirányítási rendszerré fejlesztett tovább.
ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerünk és az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszerünk az alábbi tevékenységekre terjed ki:

A Biofilter integrált politikáját ide kattintva tekintheti meg.

Minőségirányítási rendszerünk tanúsítványának nyilvántartási száma: 10100051/6

Első tanúsításának dátuma: 2000. 01. 20.
Megújító tanúsításának dátuma: 2023. 06. 08.
Érvényes: 2026. 05. 06.

letöltés

Környezetirányítási rendszerünk tanúsítványának nyilvántartási száma: H170506099/4

Első tanúsításának dátuma: 2001. 11. 13.
Megújító tanúsításának dátuma: 2023. 06. 08.
Érvényes: 2023. 05. 06.

letöltés