Ugrás a tartalomra

Díjazták a Biofilter fenntartható üzleti megoldását

2018. december 4., kedd - 18:34

A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. fenntartható, integrált vállalatirányítási fejlesztései érdemelték ki a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 2018. évi - Üzleti megoldás kategória díját. 

Az országos hálózattal rendelkező Biofilter Környezetvédelmi Zrt. fenntartható, integrált vállalatirányítási fejlesztései érdemelték ki a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 2018. évi Üzleti megoldás kategória díját az egyesület innovatív, kiemelkedő vállalati és személyi teljesítményeket elismerő Fenntartható jövőért pályázatán. Az átadásra az egyesület éves üzleti ebédjén, 2018. október 18-án került sor az Öbölház Rendezvényközpontban.

A 28 éves múltra visszatekintő Biofilter Zrt. alapításától kezdve célul tűzte ki a felelős üzletvezetést és a környezeti terhelés csökkentését, amely elköteleződéséhez kapcsolódóan a modern kori technológiai lehetőségeket kihasználva egyre fokozottabb figyelmet fordít a szokásos tevékenységén túlmutató, tudatos, minél kisebb környezeti hatást gyakorló mindennapi működésére.

BCSDH Üzleti megoldás díjazásának alapjául a vállalat felelős működésének ellátásáért tanúsított átfogó, integrált fenntarthatósági törekvései szolgáltak, amelyek három részterületet foglalnak magukban. Elsőként a Zöld Iroda program került elindításra, amely keretében a vállalat munkatársainak bevonásával végzett felmérés eredményeit is alapul véve elkészült egy 36 pontos akcióterv és a Zöld Iroda Szabályzat, amely széles körű iránymutatást nyújt a tudatos, környezetbarát irodavezetéshez. Második lépésben a vállalat átállt a digitális dokumentumkezelésre, ami a dokumentum beérkezésétől kezdve lehetővé teszi annak elektronikus formában történő kezelését. Végül az idei évben olyan integrált vállalatirányítási rendszer került bevezetésre, amely 2020-ig lehetővé teszi többek között a logisztikai optimalizálást és a papírmentes működésre való átállást, mindezzel jelentősen csökkentve a Biofilter Zrt. működéséből fakadó környezeti terhelést. A vállalat aktív szemléletformáló szerepet ellátva ezen folyamatok pozitív hatásait országos partneri körének bevonásával törekszik erősíteni.

Az Üzleti Megoldás díjnak célja a pályázó szervezetek olyan üzleti fejlesztéseinek, megoldásainak elismerése volt, amelyek közvetlenül járulnak hozzá a vállalat fenntartható működésének megvalósításához, és azok üzleti környezetére is széles körű hatást képesek gyakorolni. A zsűri tagjai idén Ürge-Vorsatz Diána, Salgó István, Dr. Bartus Gábor, Márta Irén és Krizsó Szilvia voltak. Az üzleti megoldás kategóriában díjat nyert a Biofilter Zrt. „Körforgásos szemlélettel a digitális átállás útján” című pályázata mellett a Heineken „Műanyagmentes május” és a MOL Limo „Az autózás jövője” című pályázatai is. Az eseményen az Üzleti megoldás kategórián kívül a Női Vezető és a Változásvezető kategóriában is átadtak díjakat. Gratulálunk minden díjazottnak!

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!