Ugrás a tartalomra

440 kg szén-dioxid terheléstől mentesült Törökbálint

2018. augusztus 16., csütörtök - 12:27

2017. december 27. és 2018. január 5. között újabb használt sütőolaj gyűjtő kampányt indított a Biofilter Zrt. Törökbálinton és a környékbeli településeken, amelynek során több mint háromszor annyi olajat adtak le az itt lakók, mint egy átlagos héten.

A karácsonyi sütés-főzés időszakában fokozottan kell figyelnünk arra, hogy hogy hogyan kezeljük a hulladékainkat. Nem kivétel ez alól a növényi étolaj sem, amit a használat után mindig érdemes külön összegyűjteni, annak érdekében, hogy ne okozzon dugulást a csatornahálózatba vagy ne veszélyeztesse az élővilágot a talajba kerülve.

A Biofilter Zrt. által begyűjtött használt sütőolaj 100%-ban újrahasznosul bioüzemanyagként.

sütőolaj

A kampány célja, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a hulladékok szelektálásának fontosságára és a használt sütőolaj esetleges környezetszennyező hatásaira és elhelyezésének lehetőségeire.

A kampány időszakában közel 200 kg használt sütőolajat adtak le a a környékbeliek, amellyel közel 440 kg szén-dioxid terheléstől mentesítették a környezetet.

Összehasonlításképpen, 440 kg szén-dioxidot egy átlagos családi ház 12 napos energia használatával, vagy egy 13 wattos energiatakarékos izzó közel 4 évnyi folyamatos égésével generál – ezzel járultak hozzá a Törökbálinton és környékén élők a környezetünk védelméhez.

A Biofilter Zrt. törökbálinti telephelyén a kampányon kívül is egész évben van lehetőség a használt sütőolaj leadására, hasonlóképpen a kijelölt MOL benzinkutakon és lakossági hulladékgyűjtő udvarokban!

További részleteket az alábbi linken olvashatnak a lakossági használt sütőolaj gyűjtésről: http://biofilter.hu/lakossagi-begyujtes/

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!