Ugrás a tartalomra

20 000 tonna szén-dioxiddal mentesült a környezet - 2017 évértékelő

2018. augusztus 16., csütörtök - 12:30

A tavalyi év értékelését kezdjük a legfontosabb adattal: 2017-ben a Biofilter Zrt. növelni tudta a szerves hulladék begyűjtési tevékenységét, amely így már megközelíti a 14000 tonna begyűjtött használt sütőolajat és ételhulladékot. Az ebből a mennyiségből előállított energiával 5000 magyar család éves szükségletét lehetne fedezni, mindemellett 20000 tonna szén-dioxid terheléstől mentesítették a környezetünket, ami annyit tesz, mintha 4000 személyautót egy évre kivettek volna a forgalomból.

A Biofilter Zrt. tevékenysége első sorban a HORECA szektorban keletkező szerves hulladék begyűjtés és feldolgozás. A használt sütőolaj begyűjtést 1990 óta végzik hazánkban, az élelmiszerhulladék begyűjtést 2004 óta. A begyűjtött hulladékok 100%-ban újrahasznosulnak a bioenergetikai szektorban: a tisztított használt sütőolajat a biodízel iparág, az élelmiszerhulladékot pedig a biogáz iparág hasznosítja újra.

Biofilter 2017

2017-ben használt sütőolaj begyűjtésnek több mint 6%-a érkezett a lakosságtól, első sorban a MOL kutakon leadott mennyiségekből, de jelentős szerepe van a hulladékudvarokban leadott, vagy a társasházakban összegyűjtött hulladéknak is. A lakossági begyűjtés évről évre növekvő tendenciát mutat, aminek a része volt a Föld Napja alkalmából áprilisban meghirdetett Használt Sütőolaj Gyűjtő Hétnek is, amikor nyereményjátékkal ösztönözték az akcióban való részvételt, illetve az év végi ünnepek alatt és után újabb kampányt indítottak Törökbálinton, amelynek során több mint háromszor annyi, közel 200 kg olajat adtak le az ott lakók, mint egy átlagos héten. A összesen begyűjtött 430 kg-os mennyiség közel 1000 kg szén-dioxid terheléstől mentesítette a környezetet. Összehasonlításképpen: ennyi szén-dioxidot generál egy átlagos családi ház 28 napos energiahasználatával, vagy egy 13 wattos energiatakarékos izzó közel 9 évnyi folyamatos égésével.

 

A 2017-es év első nagy változása a működésünket tekintve, hogy bevezettük az online ügyfélchat szolgáltatásunkat, vagyis az élő chatet. Ha bárki a Biofilter oldalára látogat, ügyintézőnk azonnal, egy felugró chat ablakon keresztül felveszi vele a kapcsolatot, és felajánlja a segítségét. Ahogy tavaly, idén is gondoskodunk arról, hogy mindig legyen az Önök rendelkezésére álló, megfelelő szakértelmű ügyintéző, aki segít a kiszolgálásban.

 

A fenntarthatóságot szem előtt tartva számos programban részt vett a cég, ilyen volt például a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, aminek során a Biofilter Zrt. munkatársai is részesei lehettek az országos „nagytakarításnak” a törökbálinti Kerekdombkörnyezetvédelmi egyesülettel közösen.

 

2017-ben kapták meg rangos elismerésüket a Hungarian Business Leaders Forumtól: az „Üzleti Élet a Környezetért” díj menedzsment kategóriájában tüntették ki a Biofiltert. A környezetvédelem és a fenntarthatóság elismert vállalatait, szakértőit tömörítő szervezet díjára az a vállalkozás nevezhetett, amelyik példaértékű projektet valósított meg az utóbbi két évben a fenntartható gazdálkodásban, a vállalatirányításban és a szemléletformálásban. Pályázatuk az alaptevékenységen, vagyis a szerves hulladék begyűjtéséből és feldolgozásából eredő környezeti tehermentesítésen túl a cég digitális transzformációjának és fenntartható működtetésének a folyamatát és eddigi eredményeit is bemutatta. Jó hír, hogy a Biofilter Zrt. bejutott az európai döntőbe is, ahol 2018-ban több céggel együtt fogja megmérettetni magát.

 

A Biofilter Zrt. tavaly ismét elnyerte a MagyarBrands díjat a Kiváló Üzleti Márka kategóriában, ezzel immár hatodik alkalommal részesülve a rangos elismerésben. A díjat odaítélő Szakmai Bizottság döntése értelmében az üzleti TOP márkák egyikeként a Biofilter is kiváló márkának számít.

 

2017-ben a Biofilter Zrt. és cégcsoportba tartozó Greenpro Zrt. is hozzájárult ahhoz, hogy a miskolci Ronald Házat korszerűsíthessék. A többi támogatóval közösen rekordösszegű, több mint 4 millió forint adományt gyűjtöttek össze a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonon során részt vevő jótékonysági önkéntesek részére.

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!