Ugrás a tartalomra

Ezen a 11 LUKOIL-kúton adható le a használt sütőolaj

2020. április 29., szerda - 08:33

Országszerte 11 benzinkúttal a LUKOIL-kúthálózat is feliratkozott azon helyszínek listájára, ahol lehetőség van a háztartásokban sütéshez, főzéshez használt sütőolaj leadására környezetünk azon barátaitól, akik szelektíven gyűjtve, a 100%-os újrahasznosítást lehetővé téve szeretnének megszabadulni konyhai tevékenységük ezen melléktermékétől

A Biofilter Zrt. és a hazai LUKOIL-töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. együttműködésének köszönhetően 11 új gyűjtőponttal bővült a használt étolaj lakossági begyűjtését szolgáló helyszínek köre.

A használt sütőolaj útja hazánkban 

A Biofilter Zrt. 1990 óta foglalkozik a vendéglátóegységekből használt olaj begyűjtésével és újrahasznosításra történő előkészítésével, felismerve a sütőolaj mint értékes alapanyag hasznosságát és a környezetben okozott károkat az évek során begyűjtő tevékenységét kiterjesztette a lakosságra is.

Napjainkban mindinkább fontossá vált a környezetünk védelme, többek között a háztartásban szükségtelenné vált eszközeink, hulladékunk, így a használt sütőzsiradékok szelektív gyűjtése is. 
 

Használt sütőolaj körforgás

A használt sütőolaj körforgása 


A használt sütőolaj környezetbe kerülése jelentős következményekkel járhat a természetes élőhelyekre vonatkozóan: egy csepp étolaj akár 1000 liter vizet is beszennyezhet, ami súlyosan negatív hatással van a vízi élőlények egészséges életfeltételeire. 

Amennyiben az éttermek és háztartások gondoskodnak a szükségtelenné vált olaj külön gyűjtéséről, ez a hasznos nyersanyag a megtisztítását követően biodízel üzemekben kap lehetőséget a biodízel üzemanyaggá válásra, amely 2020 januárjától már 8,2%-os részarányt képvisel a hazánkban tankolható dízel üzemanyagokban. 

LUKOIL kutak a használt sütőolaj újrahasznosításáért

Nagy örömünkre szolgál, hogy a használt sütőolaj műanyag palackban történő leadása 11 LUKOIL-kúton vált lehetségessé.

A hazai LUKOIL-töltőállomások üzemeltetőjeként tisztában vagyunk azzal, milyen fontos környezetünk és élővizeink védelme, ezért saját eszközeinkkel igyekszünk mi is arra ösztönözni vásárlóinkat, hogy segítsék a háztartásaikban használt sütőolaj környezetbarát újrahasznosítását. Bízunk abban, hogy a Biofilter Zrt-vel folytatott együttműködésünknek köszönhetően mind többen összegyűjtik, és a kijelölt 11 LUKOIL-töltőállomásunk egyikén leadják majd az elhasználódott étolajat – mondta el Molnár Róbert, a Normbenz Magyarország Kft. kereskedelmi és üzemeltetési igazgatója.

Amennyiben elegendő mennyiségű használt sütőolajjal rendelkezik, mostantól az alábbi LUKOIL-kutakra is ellátogathat vele:
 

Lukoil-kutak térkép

Használt étolaj leadás a LUKOIL-kutakon


Bács-Kiskun megye:
6085 Fülöpszállás, Hármaspuszta 9. (52. sz. főút)
6000 Kecskemét, Kurucz tér

Békés megye: 
5561 Békésszentandrás, 44-es út 68. km.

Budapest: 
1173 Budapest, Esztena u. 1.

Csongrád megye:
6727 Szeged, Algyői út 74.

Győr-Moson-Sopron megye: 
9099 Pér, Fehérvári út 25.

Jász-Nagykun-Szolnok megye:
5430 Tiszaföldvár, Kunszentmártoni út 1.

Pest megye:
2085 Pilisvörösvár, 10. sz. főút
2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út

Somogy megye:
8600 Siófok, Töreki út 1.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 
4553 Apagy, 41-es főút/Béke út 55.


A fentieken túl a növényi olajban sütő lakosság könnyebb eligazodását szolgálja az országos hatókörű használt sütőolaj gyűjtőpont kereső, amely a Biofilter Zrt. gondozásában mostanra több mint 400 gyűjtőpont elérhetőségét foglalja magában. 

 

Budapest, 2020. április    

 

Biofilter Környezetvédelmi Zrt.
Normbenz Magyarország Kft.


 

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!