Ugrás a tartalomra

Vendéglátóipari egységek használt sütőolaj elszállítása 2023. július 1-től.

Július 1-től a vendéglátó egységek a használt sütőolaj elszállításának megrendelését a MOHU Partnerportálon tudják leadni.

Kötelező szerződéskötés és regisztráció a MOHU rendszerében

2023. július 1-jét követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU Zrt.), mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is.

Az intézményi és gazdálkodó szervezetek által koncesszió alá tartozó elkülönítetten gyűjtött hulladék begyűjtését kizárólag a MOHU Zrt. és annak szerződött intézményi szolgáltatója végezheti.

A vendéglátóipari egységek esetében ez azt jelenti, hogy a használt sütőolaj elszállítása kizárólag a MOHU Zrt-vel kötött szerződés alapján teljesülhet.

Kiknek kell regisztrálni?
 • intézményi és gazdálkodó szervezeteknek, amelyek hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termelnek és azokat elkülönítetten gyűjtik
 • azon gazdálkodó szervezeteknek, amelyek 2023. február 28. napján a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termeltek
Hol kell regisztrálni?

A MOHU Zrt. által üzemeltetett partnerportálon kell kötelezően regisztrálni:

MOHU PARTNERPORTÁL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV
Hogyan tudja megrendelni a használt sütőolaj elszállítását?
1
Regisztráljon a MOHU Partnerportál oldalán, kössön szerződést a MOHU-Zrt-vel, majd szintén a Partnerportálon keresztül adja le a szállítás megrendelését.
2
A rendelés véglegesítése előtt ellenőrizze online szállítási naptárunkban a szállítási napokat: ezt online is meg tudja tekinteni, de telefonon is egyeztethet ügyfélszolgálatunkkal. Ez a lépés azért fontos, hogy gördülékenyen menjen a szállítás, és hogy ügyfelünk is időt takaríthasson meg.
3
Kérjük, figyeljen arra, hogy a szállítási napot megelőzően minimum 3 nappal adják le a megrendelésüket.
4
A szállítási nap ellenőrzése után véglegesítheti a rendelést a MOHU felületén, amit ügyfélszolgálatunk fog visszaigazolni.
5
Amennyiben az ügyfelünk által kiválasztott szállítási nap nincs a szállítási naptárunkban, a szállítást elutasíthatjuk. Ebben az esetben ügyfelünknek újra le kell adnia a rendelést a MOHU Partnerportálon.

Az ételhulladék és a lejárt szavatosságú élelmiszer elszállítása, illetve az étolaj értékesítése továbbra is a Biofilter elérhetőségein keresztül rendelhető meg.

Köszönjük együttműködését!

A MOHU Zrt. oktató videóiban lépésről lépésre végigkövetheti a szerződéskötési, illetve a megrendelési folyamatot:

MOHU Partnerportál szerződéskötési folyamat

MOHU Partnerportál megrendelési folyamat

További információk és gyakran ismételt kérdések
Egyéb információk
Mi szükséges a regisztrációhoz?
 • Gazdasági társaság esetén be kell csatolni: cégkivonat, aláírási címpéldány
 • Egyéni vállalkozó esetén be kell csatolni: az önkormányzattól kapott egyéni vállalkozói nyilvántartásba vételét igazoló okmány
Mi szükséges a szerződéses adatok rögzítéséhez?
 • az eddigi szolgáltatókkal kötött szerződéseik
 • a múlt évi átadott hulladék mennyiségeikről szóló kimutatások (kérdés esetén az ugyfelszolgalat@biofilter.hu lehet érdeklődni)
Fontos!

A rendszerbe kizárólag a jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező hulladékelszállítói adatait lehet feltölteni, új szolgáltatóval kötendő szerződésre nincs mód.

Valamennyi hulladéktípusnál szükséges kiválasztani a jelenlegi szerződött partnert (pl. használt sütőolaj: Biofilter Zrt.).

Milyen hulladéktípusok szállítására lehet szerződni?

Például:

 • használt sütőolaj,
 • csomagolóanyagok (pl. papír, műanyag, fa, fém, üveg, veszélyes csomagolóanyagok stb.),
 • elektromos és elektronikus berendezések,
 • elemek és akkumulátorok,
 • gépjárművek és alkatrészeik,
 • gumiabroncs,
 • reklámhordozó és irodai papír,
A szabályozás az alábbi, a vendéglátóipari egységek tevékenységéhez köthető speciális hulladékokra is érvényes, melyek elszállítására korábban erre szakosodott cégekkel szerződtek (pl. Biofilter Zrt.):

Sütőolaj és zsír hulladéka (EPR):

 • 200125 Étolaj és zsír
Az elszállítás gyakorisága

Választható eseti vagy rendszeres elszállítás is.

 • Eseti elszállítás:
  Ebben az esetben eseti elszállítási igényt kizárólag a MOHU-nál leadott megrendeléssel lehet igényelni.
 • Rendszeres:
  A MOHU Partnerportálon van lehetőség rendszeres megrendelést is leadni, 6 hónapra előre. Heti és kétheti rendszerességet tudnak beállítani. Kérjük a szállítási naptárunkat ellenőrizze, mielőtt beírja a szállítási rendszerességet.