Ugrás a tartalomra

Közös lépés a klímaváltozás megakadályozásáért: Action 2020

2018. augusztus 16., csütörtök - 10:39

Együtt egy jó ügy érdekében – amikor a vállalti szféra összefog a társadalmi és környezeti folyamatok pozitív irányba tereléséért. Lehet jobb, csak tudatosan kell csinálni.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Biofilter 2014 november 25-ével csatlakozott az Action 2020 programhoz. A WBCSD 2010-ben bemutatott platformja folyamatosan terjeszkedik és cselekvésre hívja az üzleti szektort. A felelős vállalatirányítás egyre szélesebb körű elterjesztése a cél, ahol a vezetők mind egyéni, mind globális szinten felelősek a szervezet fenntartható fejlődéséért.

Action 2020

Az aláírt paktum értelmében fontos, hogy az érintett vállalatok etikusan működjenek mind kifelé mind befelé. A Biofilter eddigi működése során is kiemelten fontosnak tartotta, hogy környezettudatos szemléletét másokkal is megossza, így különösen jó egy olyan csapathoz csatlakozni, akikkel együtt törekedhetünk a közös célok elérésére. Az Action 2020 ajánlásában az alapértékek tisztelete és az átláthatóság központi pillér, rendszeresen informálva a partnereket a vállalat gazdasági, környezeti és társadalmi hatásairól. A környezeti felelősségvállalás és az életciklus szemlélet is bekerült a vízióba – a gazdasági haszon és a környezeti hatás együttes mérlegelésének szem előtt tartásával. Fontos, hogy az ajánlást aláírók működjenek együtt partnereikkel – nyitott, kétoldalú kommunikációt folytatva.

A Vision 2050 kidolgozása során a WBCSD húsz országban folytatott párbeszédet, több száz vállalat és tudományos szakértő bevonásával dolgozták ki a Biofilter által is aláírt okmányt, amelynek célkitűzése, hogy a világot a fenntarthatóság pályájára helyezze 2050-re.

A BCSDH célja, hogy öt kijelölt területen Magyarországon releváns, a fenntartható fejlődést előmozdító ambiciózus célokat tűzzön ki tagvállalatai és partnerszervezetei számára tudományos szakértők bevonásával. A hazai program kiemelt területei a klímaváltozás, a foglalkoztatás az élelmezés, a víz és a fenntartható életmód.

A kitűzött célokat 2020-ig kell megvalósítani és értékelni. A munkacsoport koordinátorairól és további részletekről itt olvashat bővebben.

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!