Ugrás a tartalomra

A Biofilter Zrt. ismét MagyarBrands és Superbrands díjazott

2020. január 30., csütörtök - 12:02

A magyar családi tulajdonban lévő Biofilter Zrt. Kiváló Üzleti Márka kategóriában részesült MagyarBrands elismerésben, és Business Superbrands díjazottként zárta a 2019. évet. Szervezetünk átfogó szakmai szempontokat vizsgáló elbírálási folyamat útján nyerte el a kitüntetéseket. 

A 2020-ban 30 éves Biofilter Zrt. alapításától fogva a körforgásos gazdaság szemléletében határozta meg működését, amelynek elsődleges célja a használt sütőolaj, élelmiszerhulladék és lejárt szavatosságú élelmiszerek elszállítása, kezelése és biodízel, illetve biogáz üzemeknek történő átadása. 

Biofilter Zrt. használt sütőolaj

Kép: A használt sütőolaj és élelmiszerhulladék útja az újrahasznosításig 

A Biofilter Zrt. az iparág és a körforgásos, környezettudatos szakmai irányelvek iránti elkötelezettsége jegyében több szakmai szervezet munkájához csatlakozott. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tagjaként aktív szerepet vállal az Action 2020 program céljainak teljesülésében, részt vesz a Magyar Körforgásos Gazdaság Platform munkájában, emellett a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége környezetvédelmi céljainak megvalósulását is tagként támogatja. 

Vállalatunk 2018 óta rendelkezik a komplex szempontrendszerrel irányt mutató nemzetközi B Corporation minősítéssel – melynek megvalósításáról A Biofilter is elnyerte a "Best for the World" címet c. hírünkben írtunk bővebben –, emellett az első, EU által elfogadott bioüzemanyag tanúsítási rendszer, az ISCC tanúsítvány használatára is jogosulttá váltunk. 

Munkatársaink mindennapjait említett irányelveinken túl környezetirányítási (ISO 14001) és minőségirányítási (ISO 9001) rendszereink, továbbá a 2016-ban a Követ Egyesülettel útjára indított Zöld Iroda program segítik, melynek részeként a vállalat többek között a közeljövőben teljesen átáll a papírmentes működésre.

MagyarBrands elbírálás

Kép: MagyarBrands kiválasztási folyamat

A 2019-ben 10. alkalommal kiosztott MagyarBrands díj elnyerését és a szakmai szempontoknak való megfelelést elsősorban a fentiek tehették lehetővé. „A MagyarBrands olyan hazai márkákat díjaz, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják.”

A Program 4 kategóriában díjazza a legkiválóbb hazai márkákat, akik Kiváló Fogyasztói Márka, Kiváló Üzleti Márka, Innovatív Márka és 2019-től Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is megmérettethetik magukat a díjmentes pályázaton. A Program kiválasztási folyamata során górcső alá kerül többek között a vállalat története, ellátott tevékenységei, pénzügyi adatai, márkaépítési gyakorlata, sikerének értékmérői, és nem utolsó sorban el kell nyernie a fogyasztók és szakértők egyöntetű támogatását az elismerés odaítélésében. 

Magyarországon 2019-ben a legkiválóbb fogyasztói márkák 15. alkalommal, a legkiválóbb üzleti márkák pedig 12. alkalommal részesülhettek Superbrands díjazásban. 

Fekete Zoltán, a Magyar Márkaszövetség főtitkára és a Superbrands Bizottság tagja a díjjal kapcsolatban kifejtette a vállalatok működésével kapcsolatos véleményét, mely szerint „a márkák életében rendkívül fontos minden értéket teremtő kezdeményezés. Napjainkban már nem elég pusztán jó termékeket gyártani, a következetes márkaépítéshez etikus vállalati magatartás, transzparencia, és a fogyasztók partnerként való kezelése is hozzátartozik.”

Superbrands kiválasztási folyamat

Kép: Superbrands kiválasztási folyamat

A szervezeteket bírálók figyelembe veszik az adott brand tradícióját, történelmét, piaci szereplését, a márka reputációját, a vállalat goodwilljét, etikai megítélését, közismertségét, tudatos innovációját, márkastratégiáját, mindezek fényében "Superbrands az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett. A márkákhoz kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, amelyet a fogyasztók elismernek és elvárnak." 


A Biofilter Zrt. nevében ezúton gratulálunk minden MagyarBrands és Superbrands díjazottnak, így különösen a cégcsoportunkat erősítő Greenpro Zrt-nek!
 

Biofilter Zrt. logóMagyarBrands logóSuperbrands logó

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!