Ugrás a tartalomra

A Biofilter Zrt. elé ugrott a Deloitte Zöld Béka Különdíja

2020. február 14., péntek - 12:05

A Deloitte Magyarország 19. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, amely a fenntarthatósági és nem pénzügyi jelentés készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál. A Biofilter Zrt. különdíjjal végzett a megmérettetésen.

„A Deloitte Zöld Béka Díj meghirdetésével célunk, hogy díjazzuk a nem pénzügyi jelentések készítése terén tanúsított kiemelkedő teljesítményt és innovációt a közép-európai országokban.” –  nyilatkozott Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője.
 

Deloitte Zöld Béka Díj

Kép: Részlet a Deloitte Zöld Béka Díj 2019. évi infografikájából

A Zöld Béka Díjra bármilyen jelentés nevezhető, amelyeket az őszi pályázati időszakot követően egy 13 tagú, független szakértői zsűri értékelte egy előre meghatározott kritérium- és pontrendszer alapján. 2019-ben a Magyar Telekom anyaga bizonyult a legjobbnak, és a zsűri különdíjjal értékelte az első jelentését elkészítő Biofilter Zrt-t.

A Biofilter Zrt. Zöld Béka különdíja

„A Biofilter magyar családi vállalkozás, amely első jelentőként kapott most díjat. Ma még kevés családi vállalkozásról mondható el, hogy készít fenntarthatósági jelentést. Éppen ezért amellett, hogy környezetvédelmi vállalatként működik és alaptevékenysége is a fenntarthatóságra irányul, példaértékű a vállalat működéséről adott teljes, átfogó jelentés.” – értékelte a díjazott jelentéseket Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) ügyvezetője, a Zöld Béka Díj zsűrijének elnöke.

Biofilter Zrt. jelentés borító

Kép: Biofilter Zrt. Fenntarthatósági helyzetkép borítókép részlet

A Biofilter Zrt. tevékenysége során magas környezeti és minőségi elvárások teljesítésével, üzleti megoldásainak folyamatos fejlesztésével törekszik az ügyfelek igényeinek és kitűzött céljainak minél magasabb színvonalon megfelelni. Hitvallása szerint egy vállalkozás esetében kiemelkedő értékkel és fontossággal bír, hogy társadalmi és környezeti szempontból egyaránt felelősséget vállaljon tevékenységéért, és lehetőségeihez mérten tegyen lépéseket partneri körének és a lakosság szemléletének, ismereteinek bővítéséért, környezetünk megóvásáért. Ennek jegyében készült el a 2016-2017 időszak eredményeit bemutató, a "Körforgásban a környezetért – A Biofilter Zrt. fenntarthatósági helyzetképe 2016-2017-es években” c. fenntarthatósági jelentésünk, amely többek között részletekbe menő betekintést nyújt a szervezet folyamatainak környezeti, társadalmi és gazdasági szempontú optimalizálásába.
 

„A példamutatás nem az egyik útja a tanításnak, hanem az egyetlen útja.” 

Albert Einstein szavainak szellemiségét a vállalat tevékenységébe építve a Biofilter Zrt. szokásos üzletvitelén túl számos kisebb-nagyobb környezetvédelmi intézkedésen keresztül szándékozik partnereinek és munkatársainak jó példával szolgálni. Környezeti felelősségvállalása jegyében csatlakozott többek között az ENSZ által megfogalmazott Action 2020 fenntarthatósági programhoz, valamint a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium Körforgásos Gazdaság Platform kezdeményezéséhez.

Az egyes folyamatokhoz kapcsolódóan végzett mérések és számítások segítségével a vállalat mindig tisztában van saját erőforrás-felhasználásával, károsanyag-kibocsátásával és karbonlábnyomával, amelyek csökkentése állandó célként érvényesül. Erre vonatkozó intézkedés például a gépjármű állomány minél kedvezőbb környezeti besorolású járművekkel való feltöltése, és hatékony, energiatakarékos használatuk előtérbe helyezése, aminek köszönhetően a gépjárművek átlagos összes károsanyag kibocsátása évről évre csökkenő tendenciát mutat.

Biofilter Zrt. Zöld Béka Díj

 Kép: Deák Brigitta marketing vezető és Véh Mónika környezeti menedzser a díjátadón

A munkatársak képzésére és a jövő generáció bevonására a környezeti szempontok érvényesítésével közel azonos arányban szükséges figyelmet fordítani, ami a Biofilter Zrt-nél egészségmegőrző és közösségi programok, sütőolaj leadási kampányok, képzések, tréningek, gyakornoki program, szakmai cikkírás és tanulmányok készítésében való részvétel formájában valósul meg.

A fenntarthatóság egyik meghatározó pilléreként a partnerek elégedettségének mérése és növelése is fontos szerepet tölt be a vállalat életében, amelynek eredményeként 2017-ben 120 partner 97,5% ajánlásra érdemesnek tartotta a Biofilter Zrt. szolgáltatásait. 

Végül, de nem utolsó sorban a szervezet számos társadalmi cél megvalósulását támogatja, tagsága révén 2019-ben 5 fenntarthatóságra, szervezetfejlesztésre irányuló egyesület, szövetség munkájában vett részt immáron az amerikai B Corp tanúsítvány büszke birtokosaként.


A 2016-2017. évi fenntarthatósági jelentés az alábbi linken tekinthető meg: 
https://biofilter.hu/rolunk/fenntarthatosagi-jelentesunk


Forrás:
https://www2.deloitte.com/hu/hu/pages/deloitterol/articles/green-frog-award.html
 

Vissza


További híreink

Találj meg minket a közösségi portálokon is!

Cégcsoportunk segítségével azonnal értesülhetsz, mi az aktuális a bioenergetikai piacon!

Facebook
LinkedIn
YouTube

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrisebb híreinkről és akcióinkról!