Eredményesen zárult a használt sütőolaj gyűjtő hét

Föld Napja alkalmából 2017. április 24. és május 1. között idén is megrendezésre került a Biofilter Használt Sütőolaj Gyűjtő Hét kampánya a törökbálinti telephelyén, amelynek keretében egy családi belépő jegy került kisorsolásra a Miniversumba.

A kampány célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a hulladékok szelektálásának fontosságára és a használt sütőolaj esetleges környezetszennyező hatásaira és elhelyezésének lehetőségeire.

A Gyűjtő Hét alatt összesen 227 kg használt sütőolajat adott le a lakosság, ami a tavaly ősszel az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében megrendezésre került Használt Sütőolaj Leadó Héthez képest majdnem a duplája.

Az akcióval a lakosság közel 500 kg szén-dioxid terheléstől mentesítette a környezetet, azzal, hogy a használt olaj nem a környezetet károsította, hanem biodízel előállítás célra újrahasznosult. Összehasonlításképpen, 500 kg szén-dioxidot egy átlagos családi ház 14 napos energia használatával, vagy egy 13 wattos energiatakarékos izzó közel 4,5 évnyi folyamatos égésével generál – ezzel járultak hozzá a Törökbálinton és környékén élők a környezetünk védelméhez.

A Biofilter Zrt. törökbálinti telephelyén akción kívül is egész évben van lehetőség a használt sütőolaj leadására, hasonlóképpen a kijelölt MOL benzinkutakon és lakossági hulladékgyűjtő udvarokban!

További részleteket az alábbi linken olvashatnak a lakossági használt sütőolaj gyűjtésről: http://biofilter.hu/lakossagi-begyujtes/

Forrás: Biofilter Zrt., http://www.yousustain.com 

További hírek:
Facebook
Facebook
Google+
Google+